It Leech, Pingjum

It Leech, Pingjum

Video's


Foto's


Verslagen

lees meer

aftrap van het project: de fotografieworkshop, er op uit, foto's maken van vragen

Door: Sym en Gwen

Hert project Landelijk Veranderlijk begon als volgt:

eerst kwamen twee mevrouwen in de klas, mevrouw Aafke en Anja. Mevrouw Aafke is van Landelijk Veranderlijk en mevrouw Anja gaf een spoedcursus fotografie.

We gingen in drie groepjes vragen bedenken en daar een foto bij maken, van Pingjum en omstreken. Een groepje ging naar de boerderij van Hilarides en Visser, een ander groepje bezocht de drie kerken in Pingjum en het laatste groepje ging in de auto foto’s maken van de Pingjumer Halsban. Toen gingen we weer terug

En gingen we onze vraag opschrijven.

Einde en het vervolg komt binnenkort!

Van Sym en Gwen

lees meer

excursie Pingjummer Halsban

Door: Max

Met de excursie kwam er een man en die heette Jeroen. Toen gingen we met juf Wilma in de auto naar de Pingjumer Halsban. We gingen over de dijk lopen en toen boorde Jeroen in de grond en toen zagen we klei in de Halsban. Eerst was het heel donker en toen heel licht en toen mochten we allemaal een stukje mee, maar we moesten het gat wel weer dicht maken.
We kregen een kaart en toen we verder liepen zagen we dat het daalde en toen gingen we weer terug in de auto.

van Max

lees meer

excursie naar de kerken

Door: Mare

Wij gingen naar het schuilkerkje en de grote kerk. we kregen informatie over de twee kerken en we zagen een filmpje over Menne Simons die ooit de baas was over een kerk. Toen gingen we in de grote kerk kijken. De rijke mensen werden in de kerk begraven.

van Mare

lees meer

excursie rondom Pingjum

Door: Griffin

Wij gingen met de pake van de drieling op pad. Eerst had pake al veel verteld over vroeger op school. Toen gingen we lopen. En de daken waren plat omdat ze dat hout nodig hadden.

Van Griffin

lees meer

naar Tresoar

Door: Ruben en Djurra

We gingen in de auto en het was lekker gezellig en voordat ik het wist waren we in Leeuwarden. We gingen naar binnen en er kwam een meneer aan. We gingen toen naar een mooie kamer. Ik en mijn groepje mochten eerst een rondleiding krijgen. We keken naar oude atlassen en gingen naar de kelder. We zagen oude poppen, boeken en kranten en er waren mensen aan het studeren. Er zaten ook oude brieven tussen. Daarna gingen we naar de computerzaal en mochten we twee oude foto’s uitprinten. En toen gingen we weer naar school.

van Ruben en Djurra


« naar alle deelnemende scholen