PCBS De Skeakel, Sexbierum

PCBS De Skeakel, Sexbierum

Video's


Foto's


Verslagen

lees meer

fotografieworkshop

Door: Wietske en Marijn

Vorige week donderdag hadden groep 8 en 7b een workshop van Landelijk Veranderlijk. We hadden drie groepjes. Het eerste groepje ging naar het windmolenpark, slachtedyk en de zeedijk. Het tweede groepje ging naar het bos en liauckemastate.
Het derde groepje ging naar de terpen, kerk en het monument.
We moesten allemaal een foto maken en daar een vraag bij bedenken. Toen we klaar waren moesten we weer naar school.
Vervolgens moesten we voor de klas staan en vertellen wat onze vraag was. Deze week krijgen we een excursie, een expert geeft dan antwoord op onze vragen. Het word weer leuk ☺.
Verslag gemaakt door: Wietske en Marijn.

lees meer

aftrap Landelijk Veranderlijk

Door: Dieuwke en Nelia

Groep 8 en 7b doet mee aan een project landelijk veranderlijk mee. Dit is een project waar we over de geschiedenis uit het dorp Sexbierum. We kregen een work shop fotograferen en daar moesten de kinderen een foto maken uit de omgeving om het dorp. Ze gingen naar de Slachte dijk en naar het bos en liauckama State en naar de kerk en naar het monument en de Walburgerstrijte.
Gemaakt door dieuwke en nelia

lees meer

naar Tresoar

Door: Gieny en Marrit

Datum: 28 sep. 2016 Het Tresoar
We gingen naar Tresoar met 7 auto’s.
in Tresoar kregen we uitleg over wat we gingen doen.
We mochten niet al te hard praten want er zaten studenten.
We kregen een koekje en drinken.
Toen gingen we naar een kamer met computers.
De meneer die ons begeleidde die ging met ons naar het depot.
Er waren allemaal boeken en kranten van vroeger.
Een paar boeken waren van Sexbierem.
Toen was de tijd om en gingen we naar de kamer met computers.
Toen gingen de andere kinderen naar het depot.
We kregen eerst een filmpje te zien dat ging ook over de
geschiedenis van Sexbierum.
Toen gingen we zelf aan de slag met de computers.
Tot slot kwamen we allemaal bij elkaar en kregen we nog een
kleinigheidje.
Toen gingen we weer naar de auto’s.
Het was een leuk uitje!

Gemaakt door: Gieny en Marrit.

lees meer

excursie met expert

Door: Enrico en Wout

Kerken en Terpen.
Op maandag 26 September gingen we op pad met de expert. We gingen eerst naar de kerk. Daar bleven we even staan voor wat uitleg. Toen kregen we te horen dat wat voor de kerk staat dat het de pudding heet. Maar de pudding wordt waarschijnlijk weggehaald. Maar we weten niet wanneer. Toen gingen wij naar de terpen. Daar op die terp staat het wapen van Barradeel. Of beter gezegd het monument met schild. Toen gingen wij naar een terp verder. Toen zagen we een grasveld waar niet mocht worden gebouwd. Toen nog naar het oude Gemeentehuis in Pietersbierum. Daarna gingen we naar de kerk van Pietersbierum. Daar kregen we te horen dat ze vroeger de klok van de kerk wouden stelen. Maar bij de kerk van Pietersbierum liggen de piloten van de vliegtuigen van de eerste/tweede wereldoorlog. Maar sommige piloten werden ook aan gespoeld. Daarna gingen we via het fietspad weer terug naar school.
Gemaakt door: Enrico en Wout.

lees meer

Op excursie naar Tresoar

Door: Wessel en Jorik

HET TRESOAR

We gingen naar het tresoar voor onze film. We gingen om 9:15 weg met 7 auto’s. we waren er om 10 uur. Vervolgens gingen we naar een zaaltje waar we een koekje en wat drinken kregen. De helft van de klas kreeg een oud filmpje van Sexbierum te zien. Na het filmpje mochten we zelf op de computer oude filmpjes opzoeken met Touch screen. Dat was heel leuk. De andere helft van de klas ging naar onder terwijl daar anders nooit iemand mag komen. Je moest voor elke deur een pasje houden met brandvrijedeuren. Toen kwamen we binnen en het rook er heel erg na vanille en oud papier. Ze waren onder ook aan het verhuizen met oude kranten. Daarna gingen we naar een kluis waar een schatkist stond met de belangrijkste papieren die ze hadden zoals oude landkaarten en het oudste boek lag daar ook. En we kregen ook oude poppen te zien ze hadden 69 poppen. Daarna gingen we weer naar boven en toen moesten we op knoppen drukken zo gingen de deuren weer open en toen waren we weer in het zaaltje en daar kregen we kaarten mee waar oude afbeeldingen op stonden. Ten slot gingen we weer naar de Oldehove en toen gingen we weer naar school.
Gemaakt door: Wessel en Jorik


« naar alle deelnemende scholen